Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

  • De specialist in zuig- & blaastechniek
  • Innovatieve en flexibele service
  • Denkt mee en levert maatwerk
  • Werkgebied – actief in heel Nederland
grondwerk infrastructuur: Zuigtechniek voor het vrijmaken van kabels en leidingen.

Boomwortels vrijzuigen

Snel en efficiënt grondwerk met Witlox Wegenbouw & Groentechniek

Heeft u een partner nodig die u kan helpen bij het vrijzuigen van boomwortels? Witlox Wegenbouw & Groentechniek beschikt over meerdere zuigwagens waarmee we efficiënt, snel en veilig de grond rondom de wortels weg kunnen halen, zonder risico op schade.

Waarom zuigtechniek voor het vrijmaken van boomwortels?

Met een graafmachine of zelfs een spade is er veel kans op schade aan de boomwortels; door gebruik te maken van zuigtechniek worden de wortels niet geraakt door de graafarm of de scherpe rand van een spade. Met de superkrachtige motor in onze zuigwagens kan een grote hoeveelheid grond en stenen worden weggehaald in een korte tijd.

Boomwortels vrijzuigen voor groeiverbetering

Door de grond rondom boomwortels weg te halen, kan de groei van de boom gestimuleerd worden. Zo kan bijvoorbeeld de bodemkwaliteit verbeterd worden door de grond losser te maken en organisch materiaal toe te voegen. Aan de andere kant kan het ook voorkomen dat er rondom de boomwortels juist een teveel aan organisch materiaal aanwezig is. Wanneer dit zich ophoopt, kan het zijn dat de wortels niet meer voldoende lucht krijgen. Door het materiaal te verwijderen, gaan de boomwortels weer beter ademen en kunne voedingsstoffen weer beter worden opgenomen.

Andere redenen voor het vrijzuigen van boomwortels kunnen zijn:

  • Verbetering van de afwatering;
  • Stimulatie van nieuwe wortelgroei.

Zeker op plaatsen waar bomen slechts een beperkte groeiruimte hebben, kan het vrijzuigen van de boomwortels erg nuttig zijn. Over het algemeen is te zeggen dat de ruimte die de boomkruin in beslag neemt, te vergelijken is met de ruimte die de boomwortels nodig hebben. Wel is het belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Schakel daarom Witlox Wegenbouw en Groenvoorziening in voor het veilig en efficiënt vrijmaken van boomwortels!

Meer informatie

Wilt u meer weten over het vrijmaken van wortels door middel van zuigtechniek? Of bent u benieuwd wat Witlox nog meer voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op; wij geven u graag alle informatie die u nodig heeft. Wilt u weten wat de kosten zijn? Dan kunt u ook direct online een offerte aanvragen; wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.