Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

  • De specialist in zuig- & blaastechniek
  • Innovatieve en flexibele service
  • Denkt mee en levert maatwerk
  • Werkgebied – actief in heel Nederland
Grondwerk: Zuigtechniek met een Zandzuiger of grondzuiger.

Puinzuigen

Zuigtechniek is hét alternatief voor graven met een graafmachine

Puinzuigen is een veilige en efficiënte manier om puin, stof en ander afval snel af te voeren van allerlei plekken. Vooral bij bouw- en sloopprojecten wordt deze techniek vaak toegepast. Wilt u puin snel laten verwijderen? Schakel dan Witlox uit Uden in! Ook op moeilijk bereikbare plekken is met een puinzuiger al het afval snel verwijderd. Ook voor de afvoer van het puin kunnen wij zorgdragen.

De voordelen van puinzuigen

  • Puin en afval wordt efficiënt verwijderd;
  • Ook moeilijk bereikbare plekken kunnen op deze manier gemakkelijk vrijgemaakt worden van puin, stof en afvalresten;
  • De omgeving wordt zo min mogelijk verstoord;
  • De werkomgeving wordt schoner en veiliger omdat stof en puindeeltjes drastisch verminderd worden;
  • Bij het vrijmaken van kabels en leidingen kan gericht en nauwkeurig gewerkt worden. De zuigmond wordt strategisch geplaatst, waardoor er veel minder risico is op schade aan ondergrondse infrastructuur.

Puinzuigen voor het veilig verwijderen van puin

Puin verwijderen kan op allerlei manieren, maar puinzuigen is één van de veiligste. Denk in de eerste plaats aan de zeer beperkte hoeveelheid stof die hierbij vrijkomt. Puin en stofdeeltjes worden immers direct opgezogen in een afgesloten systeem. Daardoor blijft de luchtkwaliteit op de werkplaats veel beter. Maar ook op andere manieren is puinzuigen veiliger voor werknemers dan bijvoorbeeld het afgraven van puin: Puin hoeft niet handmatig verplaatst of afgegraven te worden, wat de fysieke belasting tot een minimum beperkt. Ook het risico om onder vallend puin terecht te komen, vermindert enorm.

Hoe gaat puinzuigen in zijn werk?

Witlox neemt altijd de nodige voorzorgsmaatregelen. We beginnen altijd met een onderzoek naar de situatie om een goede risicobeoordeling te kunnen maken. Denk aan vragen als: Liggen er kabels en leidingen? Is er instortingsgevaar? Wanneer alle risico’s in kaart zijn gebracht, kunnen we beginnen.

Onze zuigwagens zijn uitgerust met een krachtige motor en zuigslangen die ook op moeilijk bereikbare plaatsen kunnen komen. We plaatsen de zuigmonden en slangen op strategische locaties rondom het puin, waarna de zuigwagen een sterke onderdruk creëert. Daardoor wordt het puin via de slangen naar de opslagtank gezogen. Het puin wordt opgevangen in een container, waarna het kan worden afgevoerd naar de juiste verwerkingslocatie. Kan de wagen niet goed bij de werkplaats komen? Geen probleem, door onze slangen te koppelen kunnen we vele meters overbruggen.

Meer informatie en contact

Wilt u weten wat Witlox voor u kan betekenen op het gebied van puinzuigen? Bent u benieuwd naar onze tarieven? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Wij staan tot uw dienst!

Kelder uitgraven
Zuigtechniek met gebruikmaking van zuigwagen
Meer informatie
Kruipruimte uitgraven
kelder kruipruimte leegzuigen met zuigwagen zuigtechniek puinzuigen
Meer informatie
Grind zuigen
zuigtechniek: grind zuigen met zuigwagen
Meer informatie
Grondzuigen
grondzuigen
Meer informatie
Stenenzuigen
stenenzuiger of puinzuiger
Meer informatie
Zandzuigen
Zuigslang van een zuigwagen voor puinzuigen en zandzuigen
Meer informatie