Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

  • De specialist in zuig- & blaastechniek
  • Innovatieve en flexibele service
  • Denkt mee en levert maatwerk
  • Werkgebied – actief in heel Nederland
blaastechniek: zand blazen of schelpen blazen in de kruipruimte tegen verzakking.

Kruipruimte opvullen

Kruipruimte opvullen, ophogen of isoleren

Met zandblazen kunnen we uw kruipruimte eenvoudig opvullen of ophogen. Dit is een uitstekende techniek voor het beter isoleren van uw woning. Ook op moeilijk bereikbare plekken komen wij eenvoudig door gebruik te maken van deze techniek.

Kruipruimte opvullen

Er zijn een aantal goede redenen om de kruipruimte op te vullen of op te hogen met zand:

  • Het zorgt voor een betere isolatie;
  • Het gaat vocht- en stankproblemen tegen;
  • Er is sprake van bodemverzakking.

Met onze zandblaastechniek kunnen we op elke plek zand aanbrengen, maar ook grind of bijvoorbeeld schelpen. We hebben slangen van tientallen meters lang, waardoor we elke plek bereikbaar maken. De zandblaasauto blijft aan de weg staan en door de slang via het kruipluik de kruipruimte in te leiden, vullen we deze op met het gewenste materiaal. We gaan daarbij uiteraard altijd voorzichtig te werk en zorgen waar nodig voor bescherming van de omgeving, zoals bijvoorbeeld vloer, deurposten etc.

Isolatie

De kou in de kruipruimte kan dwars door de vloer de woning intrekken, waardoor het moeilijker wordt om uw huis warm te stoken. Door de kruipruimte te vullen met een isolerend materiaal, zoals bijvoorbeeld schelpen, gaan we niet alleen de optrekkende kou te lijf; ook vochtproblemen kunnen hiermee verholpen worden. Door de schelpen wordt de lucht boven de schelpenlaag drooggehouden en krijgt ook optrekkend vocht geen kans meer.

Kruipruimte opvullen tegen vochtproblemen

Vochtproblemen in de kruipruimte kunnen verschillende oorzaken hebben; zo kan het zijn dat er een leiding gesprongen is, waardoor de kruipruimte blank komt te staan. Als dat zo is, dan zullen we allereerst dat probleem verhelpen. Vervolgens kunnen we de leidingen beschermen met een laag zand als dat nodig is.

Een ander probleem kan grondwater zijn: zeker in de herfst staat het grondwaterpeil wat hoger en dringt het de kruipruimte binnen. Door de kruipruimte op te hogen met het juiste materiaal, kunnen we deze vochtproblemen oplossen. Ophoogzand is hiervoor een uitstekende oplossing, maar we kunnen de kruipruimte ook ophogen met andere materiaal, zoals schelpen of kleikorrels. Natuurlijk kunnen wij ook eerst het water afzuigen voordat we beginnen aan het ophogen van uw kruipruimte.

Grondverzakking: hoog uw kruipruimte op

Een blootliggende fundering door bodemverzakking kan zeer schadelijk zijn voor uw huis, maar ook bestaat de kans dat uw tuin gaat verzakken. Dat komt doordat de grond langzaam maar zeker richting de kruipruimte onder uw huis vloeit. Door de kruipruimte met ophoogzand te verhogen, wordt de fundering beschermd. Daarmee worden scheuren voorkomen én spoelt er ook geen zand meer in uw kruipruimte vanuit uw tuin.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het opvullen van uw kruipruimte met zand of andere materialen? Heeft u vragen over deze of andere diensten? Neemt u gerust contact met ons op; wij helpen u graag verder.