Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

  • De specialist in zuig- & blaastechniek
  • Innovatieve en flexibele service
  • Denkt mee en levert maatwerk
  • Werkgebied – actief in heel Nederland
zandblazen schelpen blazen kruipruimte zand storten zand verplaatsen

Tank vullen met zand

De moderne zandblaastechnieken van Witlox

Heeft u een tank liggen die u niet meer gebruikt, bijvoorbeeld een stookolietank? Of gaat het om leidingen die niet langer in gebruik zijn? In de meeste gevallen bent u verplicht om deze weg te halen, maar soms is dat niet mogelijk. Witlox biedt dan de oplossing: de leidingen of tanks opvullen met zand! Met moderne zandblaastechnieken zorgen wij ervoor dat de boel, na schoonmaak, volledig gevuld wordt met zand. Op die manier kunt u de tank laten liggen zonder risico op verzakkingen.

Het vullen van tanks of leidingen met zand

Wanneer uw opslagtank of leiding niet langer wordt gebruikt, is het verstandig om deze te laten vullen met zand. Dat heeft met name te maken met veiligheids- en milieurisico’s. Om deze te minimaliseren is het nodig om de leegte te vullen met een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, zoals zand. Enkele van de redenen hiervoor zijn:

  • Brandpreventie: restanten van brandstof in een lege tank kunnen nog steeds brandbare dampen afgeven. Wanneer die zich ophopen, kan dat leiden tot een explosie of een brand. Het vullen van leidingen en tanks met zand zorgt ervoor dat er geen ruimte is voor dampen om zich op te bouwen.
  • Milieubescherming: Ook in een lege tank of leiding kunnen brandstofresten aanwezig zijn die kunnen gaan lekken, waardoor de bodem of het grondwater vervuild raken. Zand blazen in de tank voorkomt dat de resten gaan lekken, waardoor milieuverontreiniging wordt voorkomen.
  • Voorkoming van corrosie: Vocht en lucht kunnen de binnenkant van tanks en leidingen aantasten door corrosie. Zand sluit lucht en vocht buiten, waardoor de kans op corrosie wordt verkleind.
  • Veilige verwijdering: De tank vullen met zand vergroot de veiligheid van het verwijderingsproces. Het voorkomt namelijk dat er gevaarlijke dampen vrijkomen zodat het eenvoudiger wordt om de tank veilig te verwijderen of te transporteren.

Meer weten?

Met de moderne zandblaastechnieken van Witlox kunnen wij u snel en vakkundig helpen met het opvullen van tanks en leidingen, maar ook andere ruimtes zoals kruipruimtes en zwembaden. Wilt u meer weten over de procedures, onze werkwijze of wilt u graag een offerte aanvragen? Neem dan zeker even contact met ons op; onze specialisten helpen u graag verder!