Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

  • De specialist in zuig- & blaastechniek
  • Innovatieve en flexibele service
  • Denkt mee en levert maatwerk
  • Werkgebied – actief in heel Nederland
zand spuiten zandblazen schelpen spuiten

Schelpen spuiten

Schelpen spuiten door Witlox

Wilt u uw kruipruimte isoleren met schelpen? Neem dan contact op met Witlox. Wij hebben jarenlange ervaring in de blaastechniek; daarom bent u bij ons aan het juiste adres  voor het aanbrengen van schelpen isolatie. Door schelpen te spuiten onder de vloer kunt u al snel profiteren van een uitstekende isolatie. Vraag een offerte aan of bel ons voor de mogelijkheden.

Schelpen spuiten voor isolatie in de kruipruimte

Het isoleren van de kruipruimte met schelpen is één van de oudste en meest beproefde vormen van isolatie. Nog altijd is dit een populaire isolatievorm voor de onderkant van uw woning. Door de vorm van de schelpen kan een mooie, dikke isolatielaag gevormd worden op de bodem van uw kruipruimte.

Schelpen zijn bestand tegen vocht, waardoor dit natuurlijke isolatiemateriaal onkwetsbaar is. Bovendien nemen schelpen vocht heel goed op. Een andere hele goede eigenschap ervan is, dat het 100% natuurlijk is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld PUR of polystyreen (piepschuimkorrels) worden er geen chemische stoffen gebruikt, en daarmee is deze vorm van isolatie één van de meest milieuvriendelijke die er bestaan.

Al met al zorgt schelpen isolatie voor:

  • Minder schimmels in muren door optrekkend vocht;
  • Minder koude begane grond door dikkere isolatielaag;
  • Stank en ongedierte worden geweerd.

Schimmels

Een niet geïsoleerde kruipruimte kan tot gevolg hebben dat er door optrekkend vocht schimmels in de muren en ook de vloer kunnen ontstaan. Dat is niet alleen lelijk en slecht voor de muren, maar ook voor de gezondheid. Het inademen van schimmelsporen kan leiden tot diverse luchtwegproblemen, zoals benauwdheid, irritatie van de luchtwegen en zelfs astmatische klachten. Door het aanbrengen van een goede isolatielaag van schelpen krijgt vocht geen kans meer en wordt de vorming van schimmels tegengegaan.

Aangenamer klimaat

Door de aangebrachte schelpen laag zult u veel minder last krijgen van optrekkende kou van onder de vloer. Schelpen zorgen voor een droge lucht. Ze bestaan namelijk voor 98% uit kalk. Zelfs als de schelpen gedeeltelijk onder water liggen, zal vochtige lucht niet meer doorgelaten worden. De ruimte tussen de droge laag schelpen en uw vloer, is veel minder koud dan de vochtige lucht van buiten, en ventilatie is niet nodig. U kunt dan ook veel besparen op uw gasrekening: voor een gemiddeld gezin kan dat neerkomen op een lager verbruik van zo’n 190 m3 aan gas.

Stank en ongedierte

Ongedierte als muizen en ratten, die zich graag in vochtige kruipruimtes ophouden, worden met het aanbrengen van een goede laag schelpisolatie geweerd. De dieren vinden het namelijk helemaal niet prettig om over zo’n scherpe laag schelpen te lopen. Ook vochtminnende insecten zoals pissebedden, zilvervisjes en huismijt worden door de schelpen voorkomen.

Een niet geïsoleerde kruipruimte verspreidt vaak een muffige lucht. Dat wordt veroorzaakt door een vochtig, koud klimaat waar weinig verse lucht binnenkomt. Ook kunnen door het stijgen en weer zakken van het grondwater muren vochtig worden en zal het vocht ook in houten constructiedelen en vloeren trekken. Een met schelpen geïsoleerde kruipruimte zal van al deze ongemakken gevrijwaard blijven en stank zal dan ook niet meer voorkomen.

Hoogte van de kruipruimte

De hoogte van de kruipruimte is van belang als u schelpenisolatie overweegt. De isolatielaag zal tussen de 25 en 30 cm dik moeten zijn voor maximale effectiviteit. De meeste kruipruimtes zijn tussen de 40 en 80 cm hoog en dan is deze isolatiemethode een prima keuze.

Schelpen spuiten tegen vocht

Witlox heeft een ruime ervaring in het aanbrengen van schelpen isolatie. Voor het spuiten van schelpen maken wij gebruik van moderne blaaswagens. Deze blaaswagens zijn sterk en milieuvriendelijk. Door onze flexibiliteit kunnen wij de blaaswagens eveneens inzetten op moeilijk bereikbare plaatsen. Het is dus niet nodig om de kruipruimte te betreden: de schelpen worden rechtstreeks uit de blaaswagen de ruimte in geblazen. Daarbij laten we alles natuurlijk netjes en opgeruimd achter.

Schelpen spuiten? Vraag een offerte aan

Wilt u schelpen laten spuiten onder de vloer of in uw kruipruimte voor een goede isolatie? Vraag dan een offerte aan door contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag en staan altijd klaar om u van dienst te kunnen zijn. Een kleine impressie van onze huidige projecten vindt u op Facebook. Wist u trouwens dat u subsidie kunt krijgen wanneer u uw kruipruimte isoleert d.m.v. het spuiten van schelpen? Bovendien geldt hierop een verlaagd btw-tarief van 9%. Kijk hier voor meer informatie over subsidie op schelpen isolatie.