Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

 • De specialist in zuig- & blaastechniek
 • Innovatieve en flexibele service
 • Denkt mee en levert maatwerk
 • Werkgebied – actief in heel Nederland

Grind blazen:

zo gedaan met Witlox Blaastechniek

Bij Witlox beschikken we over geavanceerde technieken om grind te blazen. Met onze blaaswagen kunnen we met gemak grind aanbrengen op welke plaats dan ook. Of het nu gaat om een oprit, een achtertuin of een plat dak, zelfs moeilijk bereikbare plekken zijn voor ons geen enkel probleem. Dankzij onze lange blaasslangen kunnen we afstanden overbruggen tot wel 150 meter!

Vraag een vrijblijvende offerte aan

De voordelen van grind blazen

 • EfficiĆ«ntie
  Grind blazen is een hele efficiƫnte en snelle manier om grind gelijkmatig te verspreiden over grote oppervlakken. Zeker in vergelijking met handmatig aanbrengen bespaart het veel tijd en moeite.
 • Nauwkeurigheid
  Dankzij onze geavanceerde blaastechnieken kunnen we het grind zeer nauwkeurig plaatsen, zelfs op moeilijk bereikbare of oneffen terreinen.
 • Minder verstoring
  Omdat we het grind blazen in plaats van storten, wordt de onderliggende structuur minder verstoord. Dat is natuurlijk voordelig voor bijvoorbeeld bestaande vegetatie, maar ook voor (dak-)constructies, leidingen en andere ondergrondse infrastructuur.
 • Veelzijdigheid
  We kunnen onze grindblaastechniek aanpassen aan verschillende projecten en terreinomstandigheden. Daarom is het ook geschikt voor veel verschillende toepassingen.
grindzuiger

Grind blazen voor dakbedekking

Grind kan uw (plat) dak perfect beschermen tegen weersinvloeden en UV-straling. Ook kan isolatiemateriaal hierdoor beter op zijn plek blijven liggen. Door dakgrind aan te brengen gaat het dak veel langer mee. Daarnaast kan het grind ook functioneren als een isolerende laag. Er treedt minder warmteverlies op, maar het reflecteert ook het zonlicht zodat de temperatuur binnen minder snel oploopt op warme dagen.

Met onze blaasmachines kunnen we het grind gelijkmatig over het dakoppervlak verspreiden. Het maakt niet uit hoe hoog uw dak is want we kunnen met de verlengbare slangen grote hoogtes en afstanden overbruggen.

Grind blazen voor landschapsarchitectuur

Ook voor het aanleggen van opritten, wandelpaden, decoratieve tuinen etc. is de grindblaastechniek een uitkomst. Het grind wordt snel op een egale manier aangebracht en het biedt een duurzame, aantrekkelijke afwerking.

Grind spuiten bij grondwerken

Ook bij diverse grondwerken is grind blazen een veel toegepaste techniek. Met grind kunnen we bijvoorbeeld een goede drainagelaag aanbrengen, zodat water effectief wordt afgevoerd. Daarnaast helpt grind ook om de stabiliteit van de fundering te verbeteren.

Ook bij waterafvoersystemen wordt vaak gebruik gemaakt van grind. Bij de aanleg van infiltratievoorzieningen, zoals infiltratiekratten of -buizen fungeert het grind als een filter en biedt het ruimte voor wateropslag en afvoer. Bij drainagesystemen voor het afvoeren van overtollig water van terreinen, landbouwgronden of andere gebieden, biedt grind een doorlatende ondergrond waarlangs water gemakkelijk kan worden afgevoerd.

Contact

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor grind blazen bij Witlox? Bent u benieuwd naar de kosten en wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan even contact met ons op! Onze medewerkers staan voor u klaar om u verder te helpen. Witlox Wegenbouw & Grondtechniek: ook voor al uw grindblaaswerkzaamheden!