Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

  • De specialist in zuig- & blaastechniek
  • Innovatieve en flexibele service
  • Denkt mee en levert maatwerk
  • Werkgebied – actief in heel Nederland
Grondverzakking Zand bestellen

Grondverzakking

Wij lossen vakkundig en snel uw grondverzakking op

Verzakking woning

Heeft u te maken met een verzakking bij uw huis? Is er sprake van een grondverzakking? Dan is het belangrijk dat u snel actie onderneemt. Witlox Wegenbouw, Groentechniek & Ontstoppingsdienst uit Uden staat u voor klaar met zandblazen. Met behulp van een geavanceerde zandblaaswagen spuiten wij zand op de gewenste plek. Hierdoor wordt de grondverzakking van uw huis tegengegaan. Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor het aanvragen van een offerte. Maatwerk gegarandeerd.

Oorzaken van een grondverzakking bij uw huis

In gebieden waar veel grondverzakking plaatsvindt, kunnen problemen ontstaan. Bij een daling van de bodem zal de grond onder uw huis inklinken. Dit zorgt ervoor dat de fundering van uw woning vrij komt te liggen. Het gevolg is dat het zand vanuit de tuin onder uw woning spoelt. Gevolg: uw tuin en woning verzakken. Verder kan bij een grondverzakking het leidingwerk scheuren of breken. Er zijn diverse oorzaken die leiden tot bodemverzakking. In grote delen van Nederland zakt de grond wegens geologische redenen. Daarnaast hebben het winnen van aardgas, aardolie en zout en bouwwerkzaamheden invloed op grondverzakking.

Zandblazen kun je gebruiken voor een grondverzakking

Oplossing: zandblazen / zandspuiten

Witlox Wegenbouw, Groentechniek & Ontstoppingsdienst lost het verzakken van uw huis snel op door het blazen van zand in uw kruipruimte. Indien ook de kruipruimtes van uw directe buren zijn verzakt (bijvoorbeeld in rijtjeshuizen), is het verstandig om collectief de kruipruimtevloer op te laten hogen. Wanneer u alleen zelf uw kruipruimte verhoogt, zal het vocht direct naar de kruipruimtes van uw buren worden gedrukt. De kruipruimtes van uw buren zullen hierdoor sneller verzakken.

Het is natuurlijk niet verplicht om het verzakken van de kruipruimte collectief aan te pakken. Echter adviseren wij wel om met de buren in overleg te gaan. Prijstechnisch is het namelijk ook interessant om dit soort projecten collectief aan te pakken.

Voordelen van zandblazen

Op langere termijn is zandblazen is een kostenbesparende oplossing om grondverzakking tegen te gaan. Moeilijk bereikbare plaatsen zijn door ons eenvoudig en snel te vullen. Met zandblazen gebeurt dit ook nog extra snel; bovendien is het veel minder arbeidsintensief dan bijvoorbeeld zand kruien. Daarnaast blijft uw woning schoon. Dit komt doordat het zand wordt gestort via een slang in de kruipruimte.

Kosten voor het oplossen van een grondverzakking

De kosten zijn afhankelijk van uw woning en het aantal m3 dat geblazen moet worden. U  ontvangt van ons dan ook altijd een offerte op maat. U kunt altijd vrijblijvend en snel een offerte opvragen via ons contactformulier of via info@witlox.nl. Mochten wij vragen hebben naar aanleiding van uw offerte-aanvraag, dan nemen we zo snel mogleijk contact met u op. Uiteraard kunt u ons ook altijd bellen op 0413-250197.

Volg ons ook op Facebook, waar wij regelmatig informatie en foto’s plaatsen van onze werkzaamheden!