Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

  • De specialist in zuig- & blaastechniek
  • Innovatieve en flexibele service
  • Denkt mee en levert maatwerk
  • Werkgebied – actief in heel Nederland
Mecalac

Mecalac

Multi-grondverzetmachine – Graafmachines

Wilt u een specialist met gebruik van een Mecalac inschakelen voor grondwerken? Witlox Wegenbouw, Groentechniek & Ontstoppingsdienst beschikt over een Mecalac voor een diversiteit aan grondwerken. Onze machine verenigt de goede eigenschappen van graafmachines, verreikers en wielladers in één concept. Met een eigen gewicht van 9 ton kan de machine bouwelementen van 3,5 ton met gemak verplaatsen en positioneren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op en vraag een offerte aan!

Kenmerken van Mecalac

Door de jaren heen zijn wij door veel bedrijven en particulieren ingeschakeld voor grondwerken. De volgende eigenschappen zijn kenmerkend voor onze Mecalac:

  • Als graafmachine heeft het een ongekende terreinvaardigheid, grote wendbaarheid en een volledig verstelbare giek met versteksysteem;
  • Als terreinheffer en verreiker kan het altijd 360° draaien;
  • Als knik- en zwenklader kan het altijd 360° zwenken. Daarnaast heeft de machine een storthoogte van ongeveer 5 meter, zo kan het probleemloos containerwagens laden.

Verder heeft onze Mecalac een uniek snelwisselsysteem, waarmee het laad-, graaf- en knijperbakken, palletvorken, stenenklemmen, kraanarmen, sloophamers en maaikorven vanuit de cabine binnen 5 seconden kan verwisselen. Dat maakt deze machine tot een uiterst efficiënte alleskunner: Het ene moment zijn we pallets aan het verplaatsen, en even later zetten we hem in om een muur om te stoten. Tot slot beschikt de machine over leveler besturing.

Wat is er allemaal mogelijk met een Mecalac

De Mecalac is graafmachine, verreiker en wiellader in één. Dankzij de enorme wendbaarheid en het slimme ontwerp kan de Mecalac bijna overal bij. Hij is mooi compact, wat maakt dat we hem ook in kunnen zetten op wat nauwere werkplaatsen. Bovendien werken we graag met deze machine omdat hij geen enkele dode hoek heeft voor de machinist; dat maakt hem ook uiterst goed te manoeuvreren in de stad.

Nog een handigheid is dat de stuurrichting en de rijrichting omkeerbaar zijn. We rijden er net zo makkelijk mee voor- als achteruit.

Ook over de stabiliteit van de Mecalac zijn we zeer te spreken. Het zwaartepunt ligt laag en de verstelgiek is ver naar achteren geplaatst waardoor de machine zwaar werk kan verzetten zonder uit balans te raken.

De laadschopbak kan 360° draaien, zodat deze ook zijwaarts kan storten, laden, egaliseren en graven. Ook achteroverstorten is geen probleem en met een storthoogte van zo’n 5 meter kan hij ook heel gemakkelijk ingezet worden voor het vullen van containerwagens.

Door de draaimogelijkheid van 360° kunnen pallets altijd gemakkelijk opgepakt worden, zelfs over of dwars door obstakels heen. De Mecalac is kortom een echte alleskunner.

Schakel direct Witlox in voor grondwerken!

Zoekt u dé specialist voor grondwerken? Witlox Wegenbouw, Groentechniek & Ontstoppingsdienst helpt u graag. Voor meer informatie kunt u ons direct bereiken via 0413-250197. Een totaaloverzicht van al onze diensten vindt u hier. Een totaaloverzicht van de mogelijkheden vindt u onder diensten. Zo kunnen wij u ook helpen in de zandblaastechniek en bij gladheidsbestrijding.

U kunt alvast kennismaken met ons bedrijf door een kijkje te nemen op Facebook of LinkedIn. Neem gerust een kijkje en laat u verrassen door onze mogelijkheden.