Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

 • De specialist in zuig- & blaastechniek
 • Innovatieve en flexibele service
 • Denkt mee en levert maatwerk
 • Werkgebied – actief in heel Nederland
zuigwagen toepassing leegzuigen

Zuigwagen

In te zetten voor al uw complexe werkzaamheden

De zuigwagen van Witlox

Wilt u een zuigwagen gebruiken voor werkzaamheden in de tuin? Moet er een kelder of kruipruimte uitgediept worden? Of moet er puin of ander materiaal weggehaald worden op een moeilijk bereikbare plek? Met het juiste materieel, de modernste technieken en alle relevante kennis van het vak gaat Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden aan de slag.

Onze eerste grondzuiger hebben we in 2007 al aangekocht. Vanwege de groeiende vraag naar werkzaamheden met de zuigwagen hebben we niet lang daarna een tweede wagen aangeschaft. Efficiënt en effectief, met die twee woorden is onze dienstverlening te beschrijven. Zijn de uit te voeren werkzaamheden complex? Geen probleem; wij houden wel van een uitdaging!

Neem direct contact op

Zuigwagens voor zand zuigen

Zijn er graafwerkzaamheden nodig op een kwetsbare locatie met bijvoorbeeld kabels en leidingen? Of op een door een graafmachine onmogelijk te bereiken locatie?  Een zandzuiger werkt in die gevallen snel en op praktisch elke plek. De unieke zuigtechniek beperkt bovendien de overlast en de kans op graafschade tot een minimum.

Zand verplaatsen met pomp

Om u een indruk te geven van de vele mogelijkheden van de zuigwagen, zetten we een aantal toepassingen voor u op een rij:

 • Kabels en leidingen ontdoen van zand;
 • Verbetering van de groeiplaats;
 • Vrijzuigen van trein- en tramrails;
 • Opzuigen van puin bij sloopwerkzaamheden;
 • Wegzuigen van grond en zand op plaatsen die zich moeilijk laten bereiken;
 • Verwijderen van vervuilde grond;
 • Daken vrijmaken van zand;
 • Zand uit kruipruimte verwijderen;
 • Leegzuigen van kelders en kruipruimten.

Hieronder lichten we een aantal toepassingen verder toe:

 • Verbetering van de groeiplaats met de zuigwagen
  Om een zwakke boom weer gezond te maken, is groeiplaatsverbetering vaak een goede oplossing. Door grond weg te zuigen uit de groeiplaats van een boom, kunnen boomwortels veel eenvoudiger verwijderd worden, wat de groei weer kan bevorderen. Het wegzuigen van grond gaat vaak sneller en efficiënter dan graven, en bovendien kan graafschade aan de wortels (en eventuele leidingen en kabels die in de buurt lopen) zo worden voorkomen.
 • Wegzuigen van vervuilde grond
  Door vervuilde grond af te zuigen, wordt voorkomen dat de vervuiling in de omgeving terecht komt. Al het afgezogen materiaal komt namelijk direct in een afgesloten tank terecht. Deze techniek is daarom veel veiliger dan andere technieken, zoals afgraven. Onze zuigwagen kan zuigen tot een diepte van 20 meter. Indien gewenst, kunnen we de afgezogen grond vervangen met schone grond.
 • Leegzuigen van kelders en kruipruimten
  Als u water in uw kelder of kruipruimte heeft staan, kunnen wij dat eenvoudig en snel verwijderen met onze zuigwagen. Uw huis blijft daarbij schoon; de slang van de zuiger loopt namelijk rechtstreeks naar de tank van de vrachtwagen. Maar ook wanneer uw kruipruimte te laag is en daarom uitgegraven moet worden, kan onze zuigwagen ingezet worden om zand, puin en bouwmaterialen op een schone manier af te zuigen.

Technische gegevens zuigwagen

Lengte 10,7 m.
Breedte 2,5 m.
Hoogte 3,8 m.
Zuigdiepte 20 m.
Zuigafstand 100 m. *
Vermogen 38.000 m3/h
Onderdruk 42.000 Pa
Kompr. 3,6 m3/min
Volume 8,0 m3.
Tele- Zwenkarm 6,8 m.
Totaal gew. 37 ton
Motorverm. 450 ps

* Afhankelijk van het product

Zuigwagen inhuren van Witlox

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van onze zuigwagen? Geef ons dan gerust een belletje op telefoonnummer: 0413-250197. Middels onze Facebookpagina verkrijgt u alvast een kleine impressie van Witlox Wegenbouw, Groentechniek & Ontstoppingsdienst.