Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

 • De specialist in zuig- & blaastechniek
 • Innovatieve en flexibele service
 • Denkt mee en levert maatwerk
 • Werkgebied – actief in heel Nederland
grondwerk - riooltechniek en riolering aanleg

Riool lekkage: snel en effectief opgelost

Uw partner voor de aanleg van riolering

Een rioollekkage kan flinke problemen met zich meebrengen. Het kan hele onaangename geuren veroorzaken, verstoppingen in het riool teweegbrengen, maar ook grotere problemen, zoals grondwater- en milieuvervuiling of zelfs schade aan de fundering van het gebouw. Door af en toe onderhoud te laten plegen aan het rioolstelsel, kunnen zulke problemen voorkomen worden. Witlox is expert op het gebied van riooltechniek: wij kunnen het onderhoud voor u doen, maar u kunt ons uiteraard ook inschakelen wanneer er een lekkage is aan het riool. Wij zijn snel ter plaatse, sporen het lek op en zullen het direct repareren.

Wanneer is er sprake van een riool lekkage?

Een rioollekkage kan zich op verschillende manieren manifesteren. Het kan zelfs zo zijn dat u pas na een tijdje in de gaten krijgt dat er misschien sprake is van een rioollek. Hier zijn enkele aanwijzingen die kunnen duiden op een lek in het riool:

 • Een onaangename geur: Dit is één van de meest voor de hand liggende tekenen van een rioollekkage. Het kan ook zijn dat het lek niet bij u, maar bij de buren zit. Een gedegen onderzoek door een rioolexpert is nodig om het probleem te lokaliseren en op te lossen.
 • Voortdurend verstopte afvoeren: Als afvoeren in huis regelmatig verstopt raken, kan dat een indicatie zijn van een lekkage aan het riool. Het lek kan namelijk water aantrekken en vuil in het riool vasthouden, wat leidt tot frequente verstoppingen.
 • Veranderingen in waterdruk: Merkt u dat de waterdruk in het toilet, de gootsteen of de douche veranderd is? Dat kan het gevolg zijn van een verminderde doorstroming door een lek.
 • Schimmelvorming: Schimmelvorming of watervlekken op muren, vloeren of plafonds kunnen worden veroorzaakt door vocht dat afkomstig is van een rioollekkage.
 • Grondverzakking: In de buitenomgeving kan een rioollekkage leiden tot verzakkingen in de grond rondom de leidingen. Dit kan zichtbaar zijn als kuilen, verzakkingen of ongelijkmatige oppervlakken.
 • Verkleuring of vervorming van vloeren of muren: In rioolwater kunnen zich schadelijke chemicaliën bevinden. Als er sprake is van een lek, kan dat leiden tot verkleuring, vervorming of beschadiging van vloeren en muren, vooral als ze zijn gemaakt van materialen die gevoelig zijn voor water.
 • Verhoogd waterverbruik: Ook als de factuur van uw waterverbruik opeens gestegen is, kan dat wijzen op een lek in het rioolsysteem. Dat kan duiden op een constante waterstroom als gevolg van een lek.

Neem direct contact op bij een vermoeden van rioollekkage

Merkt u één of meer van deze teken op? Dan raden wij u aan om onmiddellijk actie te ondernemen en contact met ons op te nemen. Wij kunnen u dan adviseren en zijn snel ter plaatse om de lekkage op te sporen en te verhelpen. Wanneer u dit soort tekenen negeert, kan dat leiden tot ernstige schade aan uw huis en zelfs tot gezondheidsproblemen.