Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

  • De specialist in zuig- & blaastechniek
  • Innovatieve en flexibele service
  • Denkt mee en levert maatwerk
  • Werkgebied – actief in heel Nederland
kelder kruipruimte leegzuigen met zuigwagen zuigtechniek puinzuigen

Kelder onder bestaande woning

Kelder uitgraven door echte specialisten

Kelder onder bestaande woning

Wilt uw meer ruimte in uw woning creëren door een kelder te laten uitgraven onder uw bestaande woning? Witlox is gespecialiseerd in zuigtechniek en we kunnen met onze zandzuiger snel en vakkundig zand onder uw woning vandaan zuigen, zodat er ruimte ontstaat voor een kelder. Wij beschikken over gediplomeerd personeel, moderne zuigwagens, het juiste materiaal én een uitstekende kennis van zaken.

Opzuigen zand uit kruipruimte

Gelukkig hoeft u het zand niet zelf uit de kelder te scheppen; het gaat meestal om wel 50 – 100 kubieke meter. De kruipruimte uitgraven voor een kelder gebeurt machinaal. Met behulp van moderne zuigtechniek wordt uw kruipruimte netjes machinaal uitgegraven en het zand / puin wordt netjes afgevoerd. Afhankelijk van de hoeveelheid kost dit meestal een halve dag werk.

Zelf uw nieuwe kelder uitgraven; is dat mogelijk?

Allereerst is het zelf uitgraven van een nieuwe kelder geen kleine doe-het-zelf-klus in het weekend. Het is meestal een tijdrovende klus, en als u niet altijd precies weet wat u moet doen, kan dit erg gevaarlijk zijn. Tijdens het project moet uw huis tijdelijk op palen worden gestut. Als  dit niet goed wordt gedaan, kan dat leiden tot een dramatische storing in je fundering. Hoewel het dus technische gezien mogelijk is om de kelder zelf uit te graven, maar we raden u niet aan om hieraan te beginnen zonder ervaring en gedegen vooronderzoek.

Fundering: Kelder onder bestaande woning

Om extra ruimte te creëren is het mogelijk om een kelder onder uw woning / bedrijfsruimte te realiseren. Vaak wordt er dan zoveel zand uitgehaald dat er een kelderhoogte ontstaat van minimaal 1,80 meter tot wel 2 meter 40. Afhankelijk van het grondwaterpeil moet er ook nog water afgezogen worden. In de meeste gevallen worden er dan betonnen wanden aangebracht en zo ontstaat er een nieuwe betonnen kelder.

Grond verwijderen biedt tal van mogelijkheden

Volgt u ons al op Facebook of LinkedIn? U krijgt via deze kanalen een goede impressie van de mogelijkheden. Zo biedt het verwijderen van grond tal van mogelijkheden. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons. Onze specialisten helpen u graag verder!