Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

 • De specialist in zuig- & blaastechniek
 • Innovatieve en flexibele service
 • Denkt mee en levert maatwerk
 • Werkgebied – actief in heel Nederland
Grondwerk: Zuigtechniek met een Zandzuiger of grondzuiger.

Grondzuiger

Grondzuigen: grond verwijderen rondom kabels en leidingen met grondzuiger

Wilt u graag zand, grond of grind laten wegzuigen met behulp van een grondzuiger? Witlox Wegenbouw, Groentechniek & Ontstoppingsdienst is al vele jaren een begrip op het gebied van grondzuigen. In 2007 hebben wij een grondzuiger aangeschaft om onze klanten van dienst te zijn met grondzuigtechnieken. Vanwege de stijgende vraag hebben we al snel daarna nog een extra grondzuigwagen aangeschaft. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot grondzuigen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Grondzuiger voor lastig bereikbare plekken

In de eerste plaats is de grondzuiger uitermate geschikt bij het uitvoeren van algemene grondwerkzaamheden, maar ook in specifieke situaties kan grondzuigen de beste manier zijn om grond te verwijderen. Vaak wordt Witlox Wegenbouw, Groentechniek & Ontstoppingsdienst ingeschakeld voor de volgende grondwerkzaamheden:

 • Vrijmaken van leidingen en kabels;
 • Maken of leegzuigen van kruipruimtes & kelders;
 • Afzuigen van puin bij verbouwingen of sloopwerkzaamheden;
 • Schoonzuigen van daken;
 • Vrijmaken van treinrails en tramrails.

Voordelen van grondzuigen

Wat zijn de voordelen van  een grondzuiger ten opzichte van ontgraven met een graafmachine?

 • Er is een veel kleinere kans op graafschade doordat de grond wordt opgezogen, in plaats van mechanisch ontgraven.
 • Bovendien geeft het veel minder overlast voor de omgeving. Opgezogen grond wordt namelijk elders in depot gebracht, in plaats van naast de sleuf. Bij sleuven naast fietspaden of rijwegen blijft de verkeersruimte vrij. In winkelcentra en in woonwijken ondervinden mensen ook minder last door opgeslagen grond en vervuiling van de omgeving.
 • Daarnaast komt schade aan boomwortels nauwelijks voor.
 • Het verwijderen verontreinigde grond is veiliger met een grondzuiger.
 • Tot slot is bij grondzuigen ook bij het maken van sleuven in ongeroerde grond of op plaatsen waar geen leidingen verwachten worden, de overlast voor de omgeving zeer klein.

Grond verwijderen rondom kabels, leidingen en boomwortels

Storing en breuken aan leidingen en kabels resulteren vaak in complexe graafwerkzaamheden. De kans is immers aanwezig, dat reguliere graafmachines de kabels beschadigen en u nog verder van huis bent. Met onze grondzuiger kunnen we vakkundig, uiterst efficiënt en geheel schadevrij graven. Kunt u zich voorstellen wat voor voordelen dat oplevert in het geval van storingen aan elektriciteitskabels en breuken in gas- en waterleidingen?

De grondzuigwagen kent ook nog vele andere toepassingen. U kunt hierbij denken aan het wegzuigen van vervuilde grond, het blootleggen van funderingen, het opzuigen van een grindlaag en diverse werkzaamheden bij woningsanering. Maar ook in de groentechniek zult u versteld staan van de diversiteit van de grondzuiger. Het blootleggen van boomwortels en het maken van beluchtingsgaten bij bomen is bijvoorbeeld geen enkel probleem.

De kosten van onze grondzuiger

Heeft u vragen over onze werkzaamheden of bent u benieuwd naar de kosten? Aarzel niet en neem contact op met Witlox. Onze grondzuiger staat voor u klaar. Een kleine impressie van de mogelijkheden verkrijgt u via onze Facebook– en LinkedInpagina. Wij laten u graag de mogelijkheden van de grondzuiger zien.