Skip to main content
[nectar_btn size="small" button_style="see-through-2" color_override="#01662e" hover_color_override="#01662e" hover_text_color_override="#ffffff" icon_family="none" text="Personeel gezocht !!!" url="https://www.witlox.nl/werken-bij-witlox"]

Wegenbouw, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek, ontstoppingsdienst, veiligheid en meer

  • De specialist in zuig- & blaastechniek
  • Innovatieve en flexibele service
  • Denkt mee en levert maatwerk
  • Werkgebied – actief in heel Nederland
grondwerk infrastructuur: Zuigtechniek voor het vrijmaken van kabels en leidingen.

Grondverbetering

Snel en efficiënt grondwerk met Witlox Wegenbouw & Groentechniek

Soms is de grond voor bepaalde werkzaamheden, zoals de bouw van een huis of het aanleggen van wegen of leidingen niet geschikt genoeg. Er kan dan bijvoorbeeld sprake zijn van “slappe grond”. Witlox Wegenbouw en Groentechniek kan grondverbetering voor u uitvoeren zodat de ondergrond stabieler en gezonder wordt. We hebben daarvoor verschillende technieken in huis.

Grondverbetering na bodemanalyse

Heeft u een bodemanalyse uit laten voeren en is gebleken dat de grond niet geschikt is voor de werkzaamheden die gedaan moeten worden? Dan kunt u ons inschakelen. Wij kunnen de grond bijvoorbeeld op verschillende manieren verbeteren:

  • Bodemontginning – Als de grond te compact is of slecht waterdoorlatend is, kunnen we de grond doorgraven, zodat deze luchtiger en beter waterdoorlatend wordt. Ook kunnen we puin, rotsen of ongewenste vegetatie zoals wortelresten verwijderen.
  • Bodemverdichting – Soms is de bodem juist te los; dan kunnen wij verschillende verdichtingstechnieken toepassen om de stabiliteit te verbeteren. Zo kunnen we trilwalsen of trilstampers gebruiken zodat de grond wordt samengeperst en de dichtheid wordt vergroot.
  • Drainagesystemen – een drainagesysteem kan ook helpen om overtollig water af te voeren en wateroverlast te voorkomen. Zo kunnen we greppels graven of ondergrondse pijpleidingen aanleggen.
  • Grondvervanging – soms is het nodig om de grond te vervangen; meestal door zand.
  • Grondwapening – Niet alleen beton kan gewapend worden; dat kan ook met grond.

Heeft u een bodemanalyse nodig? Wij werken regelmatig samen met bodemkundige experts die bodemanalyses uit kunnen voeren en advies geven over grondverbetering. Zo komen we tot de meest effectieve oplossingen voor elke situatie.

Grondverbetering voor een betere vruchtbaarheid

Naast grondverbetering voor bouwkundige of infrastructurele doeleinden, kan Witlox Wegenbouw en Groentechniek ook zorgen voor grondverbetering t.b.v. vruchtbaarheid. We voegen dan grondverbeteraars machinaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

Meer weten over grondverbetering?

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van grondverbetering? Neem dan gerust even contact met ons op; wij geven u graag advies en meer informatie.